Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/cadeaubonsite.nl/eicode.nl/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Vrije uitloop eieren | Eicode.nl
Vrije uitloopeieren

Vrije uitloop eieren

Kippen die in een scharrelstal verblijven, maar ook de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan worden vrije uitloopkippen genoemd. De stal die hiervoor gebruikt wordt moet aan dezelfde eisen voldoen als die voor een normale scharrelstal, met uiteraard een uitzondering. Er dienen uitgangen te zijn waarmee de hennen de buitenlucht in kunnen gaan. Gedurende de dag kunnen de kippen dus zoveel buiten zijn als ze dit zelf willen. In de nacht gaan de hennen weer lekker warm de stal in.

Voeding van vrije uitloop kippen

Vrije uitloopkippen krijgen gewoon standaard voer, zoals scharrelkippen dit ook krijgen. Echter kunnen deze kippen naar buiten en hier dus ook gras eten, of bijvoorbeeld rupsen en wormen. De hennen kunnen hier hun veren uitschudden en rustig rondlopen en pikken. Elke kip heeft ten minste 4 m2 aan ruimte beschikbaar, wat een enorme vooruitgang is ten opzichte van scharrelkippen en al helemaal van kippen in een legbatterij. De ruimte die de vrije uitloop kippen hebben komt goed overeen met hoe ze op een natuurlijke wijze zouden leven.

Waarom kiezen voor vrije uitloop eieren in de supermarkt?

De keuze voor vrije uitloop zorgt ervoor dat boeren deze werkwijze kunnen blijven vasthouden en dit is zeer gunstig voor het welzijn van de kippen. Als je in de supermarkt kiest voor een ei van een vrije uitloop kip, draag je dus bij aan een verantwoord en gezond leven voor deze kippen.

Terug naar overzicht

Categoriën

eicode.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid |