Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/cadeaubonsite.nl/eicode.nl/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
De voedingswaarde van eieren | eicode.nl

Voedingswaarde van eieren

We weten inmiddels dat eieren een bron zijn van verschillende goede voedingsstoffen, maar hoe is een ei nu daadwerkelijk samengesteld? Eieren staan bekend om de hoge mate van eiwit per ei. Er kan nog wel eens onduidelijkheid ontstaan, maar in dit geval bedoelen we dus proteïne. Naast een hoge mate aan proteïne staan eieren er ook om bekend dat er veel vet, maar ook veel cholesterol in zit. Ook zijn eieren een bron van vitaminen en mineralen en zijn ze in het algemeen gewoon erg gezond.

Wat zit er in een ei?

Een gemiddeld ei weegt rond de 60 gram en bevat ongeveer 90 kcal. Dat er veel eiwitten in zitten blijkt ook, aangezien er maar liefst zo'n 7 tot 8 gram proteïne in een gemiddeld ei zit. Het vet gehalte is ook hoog, zo zit er gemiddeld tussen de 6 en 7 gram vet in een ei. Slechts een zeer klein gedeelte hiervan is verzadigd vet, waardoor het zeker niet erg is om een eitje te eten. Verder zit er slechts een zeer kleine hoeveelheid koolhydraten in een ei. Vaak is dit niet eens meer dan 1 gram.

Is een eitje een verantwoord tussendoortje?

Ook zit er een vrij hoge hoeveelheid cholesterol in een ei. Gemiddeld ligt dit rond de 190 tot 200mg per ei van 60 gram. Meer hierover lees je in het artikel Cholesterol en eieren, wat ook onderaan deze pagina te vinden is. Al met al is een eitje dus een gezond en vooral lekker tussendoortje, wat je gerust dagelijks kunt eten.

Categoriën

eicode.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid |