Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/cadeaubonsite.nl/eicode.nl/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Vitaminen en mineralen in eieren | Eicode.nl
Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen in eieren

Eieren bevatten veel verschillende soorten vitaminen en mineralen, die elk weer bijdragen aan het normaal en gezond functioneren van het menselijk lichaam. Eieren bevatten de volgende vitaminen:

Vitamine A: Deze vitamine wordt gebruikt voor de vorming van epitheelcellen die voorkomen in huid, luchtpijp, haar, longweefsel en tandvlees. Daarnaast draagt het bij aan een goed functionerend gezichtsvermogen en helpt het voor de afweer tegen (infectie)ziekten, want het versterkt je immuunsysteem.

Vitamine B2: Dit is een belangrijke vitamine voor de stofwisseling en draagt bij aan een goede gezondheid, alsook aan een mooie huid.

Vitamine B11: Deze vitamine, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk bij de vroege ontwikkeling van een ongeboren kindje. Zwangere vrouwen krijgen om deze reden dan ook vaak extra foliumzuur voorgeschreven. Foliumzuur is ook nodig voor aanmaak en het laten groeien van bloedcellen.

Vitamine B12: Voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel is dit een erg belangrijke vitamine. Ook deze zit in een ei.

Vitamine D: Deze vitamine is nodig voor een gezonde groei en ontwikkeling van het beendergestel. Het lichaam gebruikt vitamine D voor het ontwikkelen van gezonde en sterke botten en tanden. Het zorgt ervoor dat niet alleen calcium, maar ook fosfor goed uit de voeding wordt opgenomen en in de botten en tanden wordt vastgelegd.

Vitamine E: Dit is een antioxidant die cellen van je lichaam beschermt tegen beschadiging. Daarnaast speelt het ook een rol bij de regulatie van de stofwisseling in de cel.

Mineralen

Daarnaast zijn er ook verschillende mineralen aanwezig in eieren, die elk weer hun eigen werking hebben op het menselijke lichaam:

Fosfor: Dit mineraal is nodig voor een gezonde groei van het menselijke beendergestel. Het geeft stevigheid aan tanden en botten en heeft daarnaast ook nog invloed op de energiestofwisseling in ons lichaam.

Seleen: Als een antioxidant zijnde beschermt Seleen de rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Seleen maakt eventuele zware metalen, die via verontreinigingen in het lichaam terecht kunnen komen, minder schadelijk. Ook is het belangrijk voor het goed laten functioneren van de schildklier.

IJzer: Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de vorming van hemoglobine. Dit stofje is nodig voor het transport van zuurstof in het bloed. Hierdoor kunnen ook allerlei stofwisselingsprocessen in het lichaam plaatsvinden.

Zink: Er zijn een aantal voordelen die zink heeft op het menselijk lichaam. Zo bevordert het de groei, het vernieuwen van weefsel en de stofwisseling. Daarnaast zorgt het voor een goede werking van het afweersysteem.

Jodium: Dit is een stofje dat nodig is voor de aanmaak van schildklierhormonen. Deze zorgen dan weer voor een goede groei, stofwisseling én ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Meer informatie op : Eiproducten .nl

Terug naar overzicht

Categoriën

eicode.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid |