Eieren in de winkel

Eieren zijn in enorme mate te krijgen bij alle supermarkten in ons land, waardoor je niet meer naar een boer hoeft te gaan om eitjes te kopen. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. De eitjes die in de supermarkt te vinden zijn, worden allemaal verkocht in eierdoosjes die voorzien zijn met allerlei handige informatie over de eieren. Om meer te lezen over wat er allemaal op de eierdoosjes staat kun je het artikel Eierdoos lezen. Hier wordt uitgelegd wat er allemaal op een eierdoosje kan staan en wat dit betekent. Wanneer iemand een eitje bij de boer koopt is een deel van deze informatie niet beschikbaar. Hierdoor is het handiger om eieren in de supermarkt te kopen als je graag veel informatie over de eieren wilt hebben.

Eieren van de boer of de supermarkt?

Vaak wordt er gedacht dat het kopen van eieren bij de boer beter is, omdat deze eieren verser zouden zijn. Eieren in de supermarkt dienen echter binnen een bepaalde tijd verkocht te worden, anders worden ze weer uit de schappen gehaald. Hier zit altijd een veiligheidsmarge op, dus het zal niet vaak voorkomen dat er bedorven eieren in de supermarkt liggen. Bij de boer zullen ze wellicht verser zijn, alleen is het natuurlijk ook maar de vraag hoe lang de eieren daar liggen tot iemand ze koopt. Het maakt daarom voor de versheid niet uit of je eieren in de supermarkt of bij de boer koopt.

Achterhalen waar een ei vandaan komt

Uiteraard is het makkelijker om te achterhalen waar een ei vandaan komt als je het rechtstreeks bij de boerderij waar het ei gelegd is koopt. Dan valt er verder niets te achterhalen. Voor een ei uit de supermarkt lijkt dit wellicht onmogelijk, echter is het wel degelijk mogelijk. Het is tegenwoordig namelijk wettelijk verplicht om een code te gebruiken, waaruit consumenten kunnen achterhalen waar de eieren gelegd zijn. Lees het artikel Eier code om meer over deze code te weten te komen.

Categoriën

eicode.nl 2017 2024 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Partnerpagina |