Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/cadeaubonsite.nl/eicode.nl/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Biologische eieren: verantwoorde keuze | Eicode.nl
Biologische eieren

Biologische eieren

Biologische eieren komen van leghennen die niet alleen binnen zitten, maar ook naar buiten kunnen. In de stal mogen er maximaal zes kippen per vierkante meter worden gehouden. Dit zijn drie kippen per vierkante meter minder dan in een scharrelstal. Ook de buitenruimte is zeer groot, waardoor de kippen genoeg ruimte hebben om natuurlijk gedrag te vertonen.

Het voer van een biologische kip

Biologische kippen krijgen uiteraard ook biologisch voer te eten. Naast het voer dat beschikbaar is voor de hennen in de stal kunnen ze vrij rond scharrelen in de open lucht. Hierdoor eten de kippen ook wormen en gras, zoals ze dat op natuurlijke wijze ook zouden doen.

Kies voor dierenwelzijn, kies voor biologisch

Het is verboden om de snavels van biologische kippen te bewerken, wat bij andere soorten kippen wel is toegestaan. Biologische kippen hebben het meest comfortabele leven en door biologische eieren aan te schaffen wordt dit in stand gehouden.

Terug naar overzicht

Categoriën

eicode.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid |