Hartige eierquiche

Eierquiche voor 4 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 6 blaadjes diepvries bladerdeeg
  • broodkruim of 2 el. ongekruid paneermeel
  • 2½ dl slagroom
  • 2 tl. tijm
  • snufje zout en peper
  • 1 grote stengel prei in ringen
  • 1 grote paprika in stukjes

Bereiding

Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast. Zet de heteluchtoven op 175° C (gas/elektra 200 °C). Laat het deeg naast elkaar ontdooien op een plank en rol uit tot een grote cirkel. Bekleed hiermee een ingevette quichevorm (24 cm) tot aan de rand. Verdeel broodkruim over de bodem. Klop 4 eieren los met de slagroom en de kruiden in een kom. Meng met de groenten en vul hiermee de quiche. Vouw het deeg om met de vingers tot een rand. Klop het overige ei los en bestrijk hiermee de rand. Bak de quiche in 50-55 minuten goudbruin en gaar.

Terug naar overzicht

Categoriën

eicode.nl 2017 2018 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid |